windvaan  Dagboek Bellezza  
 
 
 

02 oktober 2010
Net terug van vakantie gingen we naar de clubmatch van de Bernervereniging, waar ik een ZG kreeg. Mijn grote broer Ingo kreeg een U. Hij is ook goedgekeurd volgens de regels van de Bernervereniging om verder ingezet te worden voor de fok.

5 september 2010
Zoals mijn vrouwtje steeds beloofd had werd er op 5 september een reunie gepland met zoveel mogelijk broertjes en zusjes. We waren in totaal met elf puppen, want er kwam op het laatste moment bij nog twee broertjes wat tussen en daarvoor hadden er al drie opgegeven dat ze niet aanwezig konden zijn. Ook waren mijn vader en oma van mamma's kant aanwezig.
We hadden enorm veel geluk, want steeds was het slecht weer, maar op deze dag was het prachtig weer. Het was hartstikke gezellig. Er werd eerst koffie gedronken met gebak, daarna gingen we met zijn allen in het bos wandelen en toen was er een barbecue voor alle mensen. Wij werden niet zo verwend hoor!!! Nou ja dat is niet waar, want we gingen allemaal met allerlei lekkere dingen naar huis. Dit had Ingo's baasjes verzorgd, waar we ook al de reunie hielden. Ze worden bij deze alsnog bedankt voor alle moeite die ze gedaan hebben. Wij hebben daar ook nog gelogeerd in onze caravan, wat natuurlijk ook reuze gezellig was.
En je gelooft het niet, maar daarna gingen we weer op vakantie. We zijn heerlijk naar Zwitserland geweest, waar ik weer allemaal leuke dingen meegemaakt heb. Zoals koeien met bellen, waar ik tussen moest lopen (eigenlijk best eng maar ze deden niets hoor) en los lopende varkens die me kwamen begroeten, mee de bergen in enz. Al met al was het heerlijk!!!

1 juni 2010
Hoera we gaan naar Noorwegen. Mijn en mamma's titerbepaling zijn allebei goed. Eerst nog even naar de Bernerdag op 5 juni en de volgende dag op vakantie. Dit is speciaal voor jonge en heel oude honden. Ik heb daar ook weer twee van mijn broertjes gezien. Het was best gezellig, maar ik heb me niet zo uitgesloofd hoor. Ik kreeg een goede beoordeling maar ik won geen prijs zoals ik natuurlijk wel gehoopt had!!!
Maar daarna was het ook weer heel leuk. Ik ben met de boot overgevaren naar Noorwegen. We mochten in de caravan toen we op de boot waren, maar we moesten alleen blijven. De baasjes gingen weg, wat ik niet echt heel erg leuk vond. Toen we aan de overkant waren, was ik dan ook bijna niet te houden en het vrouwtje besloot gelijk dat ik op de terugreis in de auto moest blijven. Ze was nl bang dat ik onder de vrachtauto's door zou gaan en dan de weg kwijt zou raken. We hebben allemaal leuke dingen gedaan zoals de Preekstoel beklimmen, naar watervallen kijken en in de sneeuw spelen. Ik mocht helaas niet overal los, want ik ging alles verkennen en dat vonden ze eng. Snappen jullie dat nou??? Ik loop heus niet in zeven sloten tegelijk en ik hou ze heus wel in de gaten. Verder ben ik op jacht gegaan naar lemmingen. En ja, ik heb er ook een gevangen. Ze gingen toen heel hard schreeuwen dat ik hem los moest laten, flauw he?? Na drie volle weken in Noorwegen (en al wel los liggen op de camping en keurig op mijn plaats blijven) gingen we weer huiswaarts en gingen we weer normaal doen.

25 mei 2010
Ik heb mijn EG 1 diploma gehaald in december en nu mijn EG2. Ik hoor dus al aardig goed alles te weten. Ik doe het op les dan ook voorbeeldig, maar thuis... ho maar.

14 april 2010
Vanavond kregen we bericht over de uitslag van mijn bloed voor Rabies titerbepaling. Dat was gedaan om te kijken of ik mee mag naar Noorwegen. Hij was helaas niet goed, dus werd er ijlings weer opnieuw ingeent . Of ik nu op tijd klaar ben om naar Noorwegen te gaan is nog maar de vraag. Maar ja, bij mamma moeten we het ook nog maar afwachten, want die uitslag hebben we ook nog niet. Maar anders gaan we gewoon naar Frankrijk of Zwitserland hoor, want ze laten me toch echt niet thuis.

1 april 2010
Op 1 april moeten de mensen voor de gek gehouden worden, maar met mij hebben ze echt iets uitgehaald. Ze hebben me gesteriliseerd. Nou dat is geen pretje!!!. Moet je eerst onder narcose en maken ze een sneetje in je buik. Vervolgens halen ze er een stukje van je eileiders af en daarna sluiten ze de boel weer. Ik was er toch wel even flink ziek van. Maar de volgende dag was ik weer de oude, maar ik mocht eigenlijk nog niets. Kreeg ik een gevulde Kong om me te vermaken en ging ik er daarna mee voetballen. Dat mocht kennelijk niet. Ook mocht ik niet rennen, nou dat deed ik natuurlijk mooi wel. Ik rende lekker in het huis rond i.p.v. buiten, want daar moest ik aan de lijn. Ik kon dus ook niet lekker uit de sloot gaan drinken, waar ik altijd eerst met 4 poten in ga staan. Mijn buik mocht niet nat worden, dus ik kreeg de kans niet. Nog even volhouden en dan mag ik weer alles, want mijn buikje ziet er prachtig uit.

Februari 2010
Na een periode van erg rustig zijn (dit schijnt normaal te zijn na de loopsheid) ben ik nu in februari schijnzwanger tenminste zo noemen ze het. Ik graaf achter de trap en gooi alle dekens op een hoop. Ook zijn alle pluchen beesten van mij en ze worden allemaal in mijn nest gedeponeerd. Dit heeft ongeveer 2 weken geduurd.
Nu begin maart ben ik weer behoorlijk actief en krijg ik mijn oude ondeugende streken weer terug.
Mijn baasje dacht dat ik geen interesse meer had in zijn schoenen, maar ja hoor...
Ik heb eerst een paar wandelschoenen uitgeprobeerd en heb hier de achterkant uit gegeten en toen nog even zijn Birki's gesloopt. Hij vond het helemaal niet leuk!!!!
Verder moeten al mijn beesten het weer ontgelden en alles wordt weer vakkundig gesloopt.

01-01-2010
Gisteravond heb ik met stijgende verbazing gekeken naar al die knallende dingen die door de lucht vlogen. Het vrouwtje noemt het vuurwerk. Ik vond het heel erg leuk, nadat ik van de eerste knal even geschrokken was. Toen het grote spektakel begon om 12 uur, moest ik naar binnen en toen ben ik maar gaan slapen, want het was toch eigenlijk steeds ongeveer hetzelfde. Ik wens al mijn broertjes en zusjes een heel gezond 2010 toe!!!

26-12-2009
Vanmorgen gingen de baasjes helemaal uit hun dak. Ik was namelijk weer het ijs opgelopen. Ik zag dat de zwanen ook over het ijs liepen. Het was vlak naast een wak waar ze in konden zwemmen. Ze hebben toch naar me staan schreeuwen, zeg. Nou toen ben ik er maar weer afgekomen. Ze hadden het erover dat het baasje dan wel in het water gesprongen zou zijn, nou ik snap niet waar ze zich druk over maken.

20-12-2009
Ik vind het toch leuk al die sneeuw. Ik ren me rot samen met mamma. We duiken in de grootste sneeuwhopen. Soms zijn we helemaal onder de sneeuw, dat is lachen joh!!! Mamma wordt volgens het baasje ook weer helemaal jong. Ze lacht helemaal als we aan het spelen zijn. Wat ik ook wel leuk vind is het ijs, daar kan je zo over heen lopen maar dat vindt het vrouwtje niet goed. Ze roept me steeds terug, want ze vertrouwt het ijs niet, zegt ze. Kinderachtig hoor!!! Mamma gaat er ook niet op, want die is heel voorzichtig en zegt dat ik moet wachten tot het mag van de baasjes.

17-12-2009
Vanmorgen was het heel eng toen ik naar buiten ging. Ik zette mijn poten ineens in een witte smurrie dat ijskoud was. Mamma vond het heel erg leuk en ging direct rondrennen, dus toen ben ik het ook maar gaan proberen. Maar het is leuk joh!!!! Ik ben bijna niet meer binnen, want ik loop ook nog eens onder de voederplanken van de vogels te scharrelen. Het vrouwtje denkt dat ik binnenkort ga fluiten. Het is wel jammer dat ik loops ben, want anders konden we grote wandelingen in het bos en zo gaan maken, maar dat kan nu niet. Gelukkig kan ik hier op een paar plaatsen wel los lopen, zodat ik wel kan spelen met mamma. Zodra het vrouwtje een andere hond spot, ga ik aan de lijn, maar ik heb tot nu toe nog geen leuke reu gezien, dus dat vind ik wel jammer.

14-12-2009
Vanmorgen vond het vrouwtje druppeltjes bloed op de grond, wat ze helemaal niet leuk vond. Ze wil namelijk dat ik een klein meisje blijf, maar al mijn zusjes zijn al loops geweest, dus ik vond het nu tijd daarvoor.

13-12-2009
Vandaag is mijn zusje Bellina geweest, dat was hartstikke leuk. We hebben gespeeld en we zijn allebei even groot. Eerst was ik de baas, maar later niet meer hoor.

26 november 2009
Vanmorgen stonden de baasjes weer heel vroeg op, dus wij dachten ha het is weer feest vandaag. Maar toen ik niets te eten kreeg had ik toch zo mijn bedenkingen. Ik moest toch niet alweer naar Utrecht naar die dokter??? Ja dus en dat vond ik minder leuk. Hoewel ik hem wel aardig vind hoor!!!!
Ze gingen dus weer bloedprikken en daarna met een slangetje in mijn achterste met iets wat ze in mijn darmen spuiten. Dat heet een tolerantietest. Daarna moest mijn buik weer kaalgeschoren worden om een echo te maken. Na een poosje kwam de dokter terug om nog een keer bloed af te nemen en daar was mamma bij. Die heeft lekker tegen hem gebromd, maar ik geloof niet dat hij het gemerkt heeft, want het hielp niets. Het baasje vond dat trouwens niet goed en hij stopte haar kop onder zijn jas, zodat ze het niet kon zien. Uiteindelijk kwam hij weer terug met een big smile op zijn gezicht en feliciteerde ons met de uitslag.
Ik ben weer gezond!!!

7 november 2009
Ik ben deze week weer gewogen en weeg nu 34 kilo.
Vanmorgen stonden we heel vroeg op en ik werd ook niet fatsoenlijk uitgelaten. Even snel een rondje over de dijk en hup de auto in. Na een poos rijden kwamen we in Zutphen aan, waar allemaal Berners rondliepen. Ik ging samen met mamma helemaal uit mijn dak, maar dat vond het vrouwtje niet leuk, want we sleurden haar overal heen. Maar we hebben ons na een poosje toch maar aangepast. Bohdi, Jimat en Ingo waren er ook en dat was heel erg gezellig. Dit heette dus de Clubmatch en daar gingen ze ons keuren. Ingo kreeg een U en Jimat een ZG, want zij zijn al wat ouder. Bohdi kreeg een WB. Maar dat was omdat ze niet zo’n mooie witte bles heeft als de rest van de familie en ik kreeg een VB. Ik stond dus bij de laatste ronde nog steeds in de ring, maar ik stond jammer genoeg niet bij de 1e vier, dus geen beker en datzelfde gold ook voor Ingo. Ik had wel een heel goed rapport, maar dat kan niet anders want ik ben een heel knap ding, al zeg ik het zelf.

28 oktober tot en met 3 november 2009
Nou ik heb weer wat uitgehaald hoor. Ik heb geprobeerd of ik in de achterste sloot kon spelen. Zoals jullie weten sta ik graag met 4 poten in het water, maar deze heeft een heel hoge beschoeiing. Daarom hebben de baasjes een hek geplaatst ruim voor de sloot zodat ik er niet bij kan komen. Nou ik zou ik niet zijn om toch te proberen er bij te komen en ja hoor… ik vond een gat in het hek. Dus ik in de sloot, maar ja, daar kan je niet staan, dus ik moest zwemmen en toen kwam het probleem, want ik kon er niet meer uitkomen. Ik piepen en roepen, maar niemand hoorde me!!! Gelukkig kwam er een buurman voorbij die vond dat hij zo’n vreemde vogel hoorde piepen en na wat zoeken vond hij me. Gelukkig maar, want ik kreeg al bijna water in mijn neus. Hij vond me wel zwaar, maar ik weeg nu dan ook 33 kilo. Hij heeft zelf twee van die miniatuurhondjes, dus die til je wel wat gemakkelijker op. Nu dacht natuurlijk iedereen dat ik nu wel bang voor water zou zijn, maar nee hoor. Vanmorgen stond ik weer vrolijk in de sloten in het bos.

19 tot en met 27 oktober 2009
Deze week heb ik niet zoveel kattenkwaad uitgehaald. Wel heb ik ontdekt dat ik de afwasmachine open kan maken als hij op een kier staat. Dan kan ik de borden afwassen en ik steel ook het blokje zeep dat erin zit. Ik eet het niet op hoor, want dat is vies. Vandaag zijn we ook nog naar het strand geweest. Dat is gaaf joh!!! Ik geloof dat het vrouwtje het niet leuk vond, maar je kan heel ver weg rennen achter allemaal vreemde honden aan en die dan uitdagen om met je te gaan spelen. Op een paar sikkeneurige honden na, kon ik met allemaal wel een poosje rennen en het vrouwtje maar proberen hard te roepen dat ik terug moest komen. Verder ben ik uit de zee gaan drinken, maar dat mocht ook al niet… Ik ben ook met mamma tot aan mijn buik in het water geweest. Eerst vond ik het wel eng, maar later durfde ik het ook alleen en ik schrok niet eens toen ik een grote golf over me heen kreeg. Poepen heb ik in de zee gedaan dan spoelde het gelijk weg, want ze hadden op het strand geen hoge bosjes waar ik in kon gaan zitten. Op het laatst moest ik aan de lijn, omdat ze vonden dat ik te moe werd, terwijl ik dat helemaal niet was.

25 september tot en met 18 oktober 2009
Ik ben nu 32 kilo zwaar en ben volgens het vrouwtje erg ondeugend. Ik snap het niet, want op vakantie mocht ik altijd in de beken lopen en als ik nu in de baggersloten stap vinden ze het niet leuk. Ik doe het lekker toch, maar minder leuk is dat ze me dan thuis gaan afspuiten, want dat vind ik goed waardeloos!!! Verder vind ik het heel leuk van alles stuk te maken. Dit gaat heel ver hoor, want ik maak kastjes open en alles wat ik dan tegen kom sloop ik. Het zijn borstels, de waterfles en ik vond heel fijn ook nog een kauwbeen om mijn tanden te poetsen. Dus de volgende keer ga ik het weer proberen. Nu hebben ze er tegenwoordig iets zwaars voor staan dus ik kan er voorlopig niet meer bij. Ook op het aanrecht is niets veilig voor me. Ik heb de afwasborstel al kleiner gemaakt en de messen die ik vind moeten eraan geloven, dus in de handvaten staan mijn tanden. Het vaatdoekje en wat helemaal geweldig is, ik vind er ook brood en dat is heerlijk. Ze dachten dat ik er niet bij kon als het helemaal achteraan ligt, maar ik kan me heel goed uitrekken. Nu kan ik daar niets meer vinden, maar niet getreurd, nu ben ik vandaag aan de hondenbank begonnen en ook de kussens zijn al gesloopt. Ik eet het niet op hoor, want dan krijg je buikpijn, maar ik spuug het allemaal weer keurig uit. Nu hebben ze vies spul op de bank gesmeerd en de kussens zijn verdwenen, maar ik houd jullie op de hoogte wat ik nu weer ga verzinnen, want anders verveel ik me dood.
Verder ben ik deze week bij mijn halfbroertje Bulang geweest. Ik ben heel erg lief voor hem hoor, want hij is nog maar 9 weken. Hij mag boven op me gaan zitten en aan mijn oren hangen. Ik snap heus wel dat ik niet met hem mag rennen, omdat hij nog te klein is. Dat zijn dingen die ik wel met mijn grote broer Ingo en mijn grote zus Ayla doe. Als het te wild gaat, krijgen zij lekker op hun duvel, terwijl ik vaak de schuldige ben.

24 september 2009
Vandaag zijn we wezen wegen. Ik weeg nu 28 kilo. Ik ben dus weer goed gegroeid. Helaas is Dayka in de vakantie 4 kilo afgevallen. Ze wilde niet zo goed eten. Het vrouwtje heeft gelijk een afspraak gemaakt voor in de middag om haar te laten onderzoeken. Kijk verder maar bij Dayka hoe het verder ging, want dat snap ik niet helemaal. Ik ga nu niet meer elke dag schrijven, maar hou het maar in de gaten, want ik laat nog wel weten wat ik verder allemaal nog voor kattenkwaad uithaal.

22 september 2009
Vandaag doorgegaan naar Belgie. Hier was een riviertje op de camping en daar hebben Dayka en ik ons helemaal in uitgeleefd. Morgen gaan we weer naar huis. Is denk ik ook wel weer leuk, maar ik zal de variatie van het wandelen wel missen.

20 september 2009
We zijn naar Baerental (wel een toepasselijke naam voor ons) in Frankrijk gegaan. Ook daar heb ik weer lekker los gelegen en ik vergiste me bijna niet. Het was een leuke camping met een meer. We mochten er wel bij, maar er niet in zwemmen. Dat vonden we wel goed waardeloos. Het was er wel leuk en zijn er nog een dag gebleven. We hebben trouwens geen beer gezien, maar ik geloof ook niet dat ze daar wonen. Wel 's nachts de uilen gehoord.

19 september 2009
Vandaag hebben ze de voortent en dus ook mijn hekje opgeruimd, want morgen gaan we weer richting huis. Ik mocht proberen of ik al los kon liggen. Dat deed ik dus en ze waren apetrots op me.

15 september 2009
Weer een keertje met de gondel naar boven gegaan en een andere route naar Oeschinensee gelopen. Het laatste stuk naar het meer was heel erg stijl en ik ging weer helemaal uit mijn dak. Nadat ik geprobeerd had of ik een paar andere mensen naar beneden kon laten storten werd ik weer aan de lijn gedaan en zo kort gehouden dat het vrouwtje 2 keer op mijn poten stond. Ze was namelijk bang dat we anders samen naar beneden zouden vallen. Nou ik geloof er niets van, zij misschien maar ik niet hoor.
De volgende dagen hebben we het weer een beetje rustig aan gedaan en hebben we beneden rond gewandeld.

13 september 2009
Vandaag zijn we langs de Oeschibach naar boven gelopen (voor de bekenden tot de 2e brug) en de volgende dag naar de Hoh. Bij de laatste wilden de baasjes een stukje afsteken en dat leek helemaal niet stijl, maar dat werd het dus wel. Ik vond het prachtig, maar ik moest weer aan de lijn voor mijn poten pfft.

12 september 2009
We zijn naar Ballenberg een soort openlucht museum geweest. Moest ik weer steeds aan de lijn. Mamma ging ruzie zoeken met een heel groot varken die daar met biggetjes lag. Stond ze ineens onder stroom, dus daar schrok ze wel van. Ik kreeg nog bijna een mooie riem, maar het vrouwtje vond hem nog te zwaar voor me en ik krijg er één als ik groot ben. Verder moesten we nog op de foto met Japanners en andere vreemde snuiters.

10 september 2009
We zijn naar het Gasterntal gegaan met de auto en daar hebben we gewandeld. Helaas stond de zon al zo laag dat het dal voor het grootste gedeelte in de schaduw lag. Ook zijn we niet zo ver gegaan, omdat het laatste stuk erg stijl werd Volgens het vrouwtje was dat niet goed voor mij, dus we moesten weer terug. Ik heb nog wel even geprobeerd of ik op het steile stukje uit mijn dak kon gaan, maar ze deden me aan de lijn. Ik ben later als wraak wel heel eigenwijs in een woeste beek gesprongen, maar dat was wel erg koud. Ik moet dus toch maar beter luisteren (mamma en Dayka trouwens ook). De volgende dag zijn we naar Adelboden geweest om te winkelen, maar daar vind ik niets aan.

8 september 2009
Vanmorgen kwamen de koeien en geiten naar beneden uit het Ueschenetal. Hiervoor zijn we expres heel vroeg opgestaan en om half negen stonden we al bij de Bergbahn Sunbühl. Hier hebben we de prachtig versierde koeien en geiten bewonderd en een herrie dat het maakte!!! Ik moet er trouwens niet aan denken dat ik zo'n grote bel om zou moeten. Volgens mij moeten die koeien gehoorbescherming vragen, want ze worden volgens mij doof. Daarna gingen we weer naar boven met de gondels. Iedereen moest weer kijken als wij met zijn drieën bij elkaar liepen en sommigen wilden mij kopen. Nou gelukkig willen mijn baasjes me voor geen goud kwijt. Na een fikse wandeling met diverse rustpauzes ingebouwd gingen we om half drie weer naar beneden. Toen was ik wel moe hoor!!! Maar na een uurtje was ik alweer kattenkwaad aan het uithalen. Ook ging ik met een knappe reu mee, toen ze me aan het uitlaten waren. Maar toen moest ik weer aan de lijn, dus dat was flink balen!! De volgende dag was het weer rustdag.

6 september 2009
Vanmorgen was er een verrassing voor mij. Ik mocht voor het eerst met de gondel mee naar boven. Ik moest wel mijn tuigje aan, want ze dachten dat ik het eng zou vinden, maar ik vond het heel gewoon. Toen gingen we naar de Oeschinensee lopen en daar doken Dayka, mamma en ik gelijk in. 't Vrouwtje vond het te koud, maar daar trokken we ons niets van aan. Daarna werden we doodgeknuffeld door een hele groep kinderen. Na een tijdje had ik daar echt geen zin meer in, dus liep ik er stiekem tussen uit. Dayka bleef mooi staan, want die vind dat heerlijk. De nodige foto's moesten weer gemaakt worden door de toeristen en ook door Zwitsers. De volgende dag weer een rustdag.

4 september 2009
Vandaag gingen we naar de eindbestemming Kandersteg. Het regende wel wat, maar de voortent werd opgezet en ik kreeg mijn hekje er weer voor. We zijn eerst het bos wezen verkennen, waar een heleboel beekjes doorheen gaan, dus we hebben lekker geknoeid in de beken. De volgende dag was het weer rustdag, dus alleen uitlaten in het bos en brood halen in het dorp.

2 september 2009
We zijn vandaag naar Frankrijk naar de Elzas gegaan. Hier moest ik wel aan de lijn, want het hekje werd niet neergezet. We hebben heerlijk tussen de wijnvelden gelopen. De volgende dag hebben we rustig aan gedaan, zodat ik wat kon uitrusten.

1 september 2009
Ayla ging vandaag weer naar huis, wat ik wel erg jammer vond, maar we gingen naar mijn zusje Bellina. Dat is me een druktemaker daar ben ik maar een rustig hondje bij. Nu was ik ook wel moe van het vele spelen met Ayla, dus we hebben een beetje rustig aan gedaan. Het regende ook, dus we konden niet echt in de tuin ravotten.

31 augustus 2009
Vandaag zijn we bij de Geul wezen wandelen. We hebben daar heerlijk in gepoedeld, zwemmen ging bijna niet, want hij was niet diep genoeg. Ik ga toch niet verder dan tot mijn buik dus ik vond dat helemaal niet erg.

30 augustus 2009
We zijn met zijn allen bij mijn broertje Bèr geweest. We deden te wild dus we moesten aan de lijn. Bèr had namelijk last van groeipijnen dus hij moest voorzichtig zijn.

29 augustus 2009
We zijn vandaag op vakantie gegaan en tot mijn verrassing kwamen we in Limburg mijn oudere zusje Ayla tegen. Ik heb heerlijk met haar gespeeld, want ze was heel erg voorzichtig met me. Ik vond dat onzin, maar ja. Ze hadden de voortent weer opgezet en het hek er weer omheen, zodat ik niet aan de lijn hoefde. De grootste verrassing was dat ik niet meer in de bench hoefde.

20 augustus 2009
Vandaag naar Utrecht geweest voor controle. Ik moest eerst bloedprikken om het ammoniakgehalte in mijn bloed te laten bepalen. Die was helaas te hoog. Hij was eerst 156 en nu 80, maar ik moest toch onmiddellijk voor een CT scan. Ik baalde natuurlijk geweldig, want toen moest ik weer onder narcose. Maar ja, dan merk ik er niets van en lig ik natuurlijk mooi stil.
De lever was wel gegroeid, dus dat was wel goed, maar de professor wil me nu nog een keer zien over drie maanden. Hij hoopt dat de shunt dan wel helemaal dicht is. Dit wordt dus vervolgd over drie maanden. Mij maakt het niet uit hoor, want ik ben er niet minder ondeugend door en ik voel me gelukkig nog prima. We gaan volgende week lekker op vakantie en dan gaan we allemaal leuke dingen doen. Ik ben dus even niet bereikbaar tot eind september.

12 tot en met 19 augustus 2009
Geen rare dingen meegemaakt. Ik ben nog steeds ondeugend en steel nog van alles van de rest. Ik ben intussen alle kiezen ook kwijt en alleen de afgebroken hoektand zit er nog steeds in. Het vrouwtje probeert hem er wel steeds uit te rukken, maar hij zit nog te stevig vast. Ze heeft het erover dat de dierenarts hem er maar uit moet trekken. Ik eis wel een echte tandarts hoor.
Morgen weer naar Utrecht!!!

11 augustus 2009
Vandaag is Kruimeltje (Bohdi) bij ons op visite geweest. Dat was heel erg leuk. Ik kon het mooi van haar winnen, want ik ben zwaarder dan zij (ik weeg nu 22 kilo en zij 18 kilo). Maar wat snelheid betreft wint zij het van me. Ik heb vandaag 1 hoektand en 1 kies aan het vrouwtje gegeven. Nou ja gegeven. Ze zaten een beetje los en het vrouwtje trok ze er zo uit.

4 tot en met 10 augustus 2009
Ik heb niet zoveel meegemaakt. Ik ben nog steeds ondeugend en ik heb ook een hoektand afgebroken. Ik weet echt niet hoe ik dat gedaan heb.

3 augustus 2009
Vandaag bij pappa Jimat geweest. Mamma mocht niet mee, want ze is loops. Ik Vond het hartstikke leuk en ik heb ook met hem gespeeld. Iedereen zegt dat hij niet van kleine kindjes houd, maar wel van mij hoor lekker puh!!! Ik heb 's avonds de suikerpot weer leeg gegeten. Een mes van het aanrecht gehaald. Brillendoekje gestolen, kranten gelezen en de koektrommel geïnspecteerd. De laatste was helaas leeg!!!

2 augustus 2009
Vandaag en gisteren weer een keertje mee geweest met uitlaten. 's Avonds mocht ik niet mee, maar moest ik alleen door het dorp lopen. Van boosheid ben ik lekker heel hard door het huis gaan rennen en ik heb van alles gesloopt!!!

30 juli 2009
't Vrouwtje heeft vandaag de dokter in Utrecht gebeld. Ik mag van hem al een beetje meer doen en hij moest wel lachen omdat ik al zo ondeugend ben. We moeten nu duimen dat de shunt dicht slibt en dat de andere ader goed gaat vertakken in de lever. Ik vind het allemaal prima, want ik snap er niets van. Het belangrijkste is dat ik weer mag spelen. Ik moet trouwens 20 augustus weer terugkomen voor een echo en bloed afnemen om te kijken of het allemaal nu goed werkt (pff).

29 juli 2009
Vanmorgen de suikerpot gesloopt en leeggegeten. 't Vrouwtje dacht dat ik ook een stuk van het oor opgegeten had en dus kreeg ik lekker ontbijtkoek. Mijn gewicht was vanmorgen 29,7 net zoveel als voor de operatie.

28 juli 2009
Ik kruip steeds stiekem op de bank en loop al een flink stuk door het dorp. Dit is om te proberen me rustig te houden. Vandaag de laatste dag pijnstillers gekregen.

27 juli 2009
Nog steeds 2 maal per dag pijnstillers en ik heb stiekem de agenda van het vrouwtje stukgemaakt. Als ik toch niets mag ga ik maar zulke dingen proberen. Ook heb ik nu medicijnen voor blaasontsteking, want dat had ik van de catheter gekregen.

26 juli 2009
Ik krijg nu nog 2 maal per dag pijnstillers. Ze houden me zelfs binnen aan de lijn omdat ik anders ga rondrennen of op de bank wil springen.

25 juli 2009
Ik krijg nog 3 maal per dag pijnstillers. Ik voel me dan ook prima, maar ik mag niets. Ze houden me steeds tegen als ik iets wil gaan doen.

24 juli 2009
Hoera, ik mag naar huis!!! Ik was wel helemaal in de war toen ik het baasje zag. Van opwinding was ik helemaal oververhit en werd ik bijna terug gebracht. Maar gelukkig had ik toch geen koorts, toen ze die opnamen en mocht ik echt mee.

23 juli 2009
Ik mag vandaag nog niet naar huis, ondank dat ik het goed doe. Ik eet al goed, maar het is beter nog een nachtje te blijven slapen, dus helaas

22 juli 2009
Vanmorgen om 8 uur moest er een CT Scan gemaakt worden om te kijken waar de shunt precies zat en daarna gelijk door naar de O.K. voor de operatie. Om half één was ik klaar en lag ik op de intensive care. De dokter zei dat het wel een moeilijke operatie was geweest maar dat ik het goed deed. Later vertelde hij dat het een shunt van 12 mm was en dat deze teruggebracht was naar 2 mm wat heel erg goed is.

21 juli 2009
Vandaag moest ik al naar het ziekenhuis en morgen wordt ik geopereerd. Ik moest al nuchter komen, omdat ze eerst nog een keer moesten bloedprikken en dat iedereen me moest bewonderen en de operatie voorbereiden. Ik werd weer eens kaal geschoren. Ik vond het niet echt leuk, maar ik had natuurlijk niets te vertellen.

19 tot en met 20 juli 2009
De diarree was over, maar het vrouwtje was zo stom om me te snel weer op brokken te zetten, dus was ik weer terug bij af. Nu krijg ik dus weer rijst met kip en een klein beetje brokken. Dit gaat nu wel goed. Als ik het goed begrepen heb, gaan er nu spannende dagen aankomen, dus duim maar allemaal voor me!!!

17 tot en met 18 juli 2009
Ik weeg nu 19,5 kilo en heb mijn eerste tanden al gewisseld. Ik heb het lekker stiekem gedaan, want iedere keer dat kijken in mijn bek vind ik maar niets. Ik heb vandaag kattenkwaad uitgehaald en toen heb ik iets gegeten dat niet zo goed voor mij was. Ik weet het wel, maar ik vertel niet wat het was, maar ik rook wel heerlijk naar de tijm en geranium. Ik was daarna helemaal ADHD en kreeg later op de avond een beetje diarree. Vannacht moest ik er ook nog een keer uit en vanmorgen was het ook nog te dun. Ze hebben me nu eerst op beschuit gezet en daarna op de rijst met kip. Ik ben ook heel erg moe. Dus nu maar hopen dat het vanavond weer over is.

15 juli 2009
Vandaag zijn Ingo en Amak weer geweest. Amak kan niet meer met me spelen, maar Ingo des te meer. Hij is zo lief met me en hij heeft ook samen met mamma met mij gespeeld. Ik mag iedere keer winnen en hard rennen is er niet bij, want dat schijnt niet goed voor mijn poten te zijn. Ik vond het weer geweldig dat hij er was.

14 juli 2009
Vandaag heeft het vrouwtje met Utrecht gebeld over mijn operatie. Ik ben wel geschrokken, want ik moet nu volgende week 22 juli geopereerd worden. Ik snap er niets van, want ik voel met helemaal niet ziek. Ik wacht het maar rustig af. Want die artsen zullen het wel weten.

13 juli 2009
Nu naar Gijs geweest. Wat een beer van een kerel is dat zeg. Hij is een stuk groter dan ik en hij is heel erg lief zeggen ze. Ik maak nogal eens wat stuk en gelukkig heeft hij dat pas ook gedaan. Hij heeft het telefoonboekje gelezen en ik heb onze telefoon geprobeerd. Ik kreeg alleen in gesprek en heb hem toen maar laten liggen. Ook zit hij net als ik regelmatig in de stoel en hij is pas ook op de tafel geklommen. Hij durft ook de trap op te lopen, maar eraf durft hij niet meer. Dat is geen pretje zegt zijn baas, want til maar eens 22 kilo hond van de trap. Nu maar hopen dat ze nu niet vergeten de deur naar de gang dicht te doen, zodat hij het nog een keer probeert.

11 juli 2009
Vandaag bij mijn zusje Noa geweest. Ook met haar gaat het erg goed, maar ze is wel wat zwaarder dan ik. Maar ja niet iedereen kan hetzelfde zijn. Ik heb begrepen dat haar baasje haar nu weer iets minder te eten geeft, omdat ze ernaar neigde iets te dik te worden. Ook zij is net zo'n eter als mamma en heeft nooit genoeg. Natuurlijk hebben we weer gespeeld. Noa gaat volgende week ergens logeren. Ik ben benieuwd hoe ze dat vind.

30 juni tot en met 10 juli 2009
Het gaat weer allemaal zijn gangetje. Ik ga elke dag naar het bos of ergens anders lopen. Het vrouwtje vind dat ik nu goed moet gaan lopen en oefent nu elke dag een paar keer met me aan de lijn met tempo lopen. Ik liep de laatste tijd heel slecht en ging regelmatig liggen. Dit kwam natuurlijk ook omdat het zo heet was, maar ik begon ook wel erg in telgang te lopen en het gaat nu steeds beter. Ik weeg nu 18 kilo.

29 juni 2009
De vakantie zit erop, dus weer afbreken en weer naar huis. Ik ben al aardig gewend aan al die veranderingen en ga rustig slapen als er iets gebeurd. Ik was toch wel blij dat we weer thuis waren, want dan heb ik toch een grotere tuin tot mijn beschikking.

28 juni 2009
Vandaag bij Bellina op visite geweest. Wat een druktemaker is dat zeg. Ik kan er wat van, maar zij doet niet voor mij onder. Ze is ook groter dan ik en eet als een dijker. Ze lijkt op mamma zegt het baasje. Ze is ook net zo lenig als mamma en spring gerust over het hekje van het terras naar de rest van de tuin. Ook wij hebben natuurlijk weer veel gespeeld en het wordt langzamerhand gewoon dat we ook zo af en toe moeten rusten.

27 juni 2009
Vandaag bij Bèr geweest. Wat een heerlijke broer is dit ook weer. Hij is zijn bliksemschicht bijna helemaal kwijt. Hij wordt wel verwend hoor, maar ja ik kan ook niet klagen. De tuin is helemaal voor hem zegt zijn baasje, nou dat is niet zo bij ons. Ook hij is een waterrat en vindt het heerlijk als hij natgespoten word. Ik liep gauw weg, want dat vind ik niet leuk. Het baasje wordt er steeds bedrevener in om ons op tijd te laten stoppen met spelen.

26 juni 2009
Ze hebben hier ook water, dat de Gulp heet. Dat is wel leuk, want dat is niet zo diep en groot. Ik heb daar lekker doorheen geplonst samen met Dayka. Mamma vond het eigenlijk maar niets, want ze kon niet echt zwemmen.

25 juni 2009
Vandaag hebben ze alles weer afgebroken en toen gingen we naar Limburg. Nou dat was wel even schrikken, want daar was het heet!!! 34 graden in de schaduw, dus dat was wel even afzien. Ze hebben toch de voortent met de moed der wanhoop opgebouwd, want ik moest toch weer in de bench slapen. Ook het neerzetten van het hekje was een probleem, want ik moest schaduw hebben en ze kregen de paaltjes bijna niet de grond in. Maar ik moet zeggen, mijn baas weet hier gelukkig wel raad op.

24 juni 2009
Nu hebben mijn baasjes het Zwin ontdekt en daar durf ik wel het water in, want daar zijn geen golven. Mamma houd me steeds tegen als ik het water in wil, maar Dayka helpt me wel over de angst voor het water heen. Ik durf aan het eind tot aan mijn buik het water in.

23 juni 2009
Vandaag bij Bravura op visite geweest. We hebben gespeeld en nog eens gespeeld want ze hadden daar een heel grote tuin. Als we te druk werden deden ze ons aan de lijn en moesten we uitrusten. Bravura heeft zijn eerste examen puppycursus al achter de rug en durft al echt te zwemmen. Daar waren zijn baasjes best trots op. Dat mag ook wel, want dat is echt heel erg knap!!!

22 juni 2009
Elke dag zijn we wel ergens naar het strand geweest. Het vrouwtje en ik wachtend in het paviljoen, de anderen zwemmen en lopen en na een poosje mag ik dan ook even op het harde strand lopen. Ik vind de golven eng, dus ik ga niet in het water.

21 juni 2009
Vandaag is het alweer de laatste dag dat Ayla er is. We zijn een stukje wezen lopen en ik mocht in de bolderkar. Het was helaas te warm dus ik had het niet naar mijn zin. Ze gingen gelukkig toen weer snel terug.

20 juni 2009
Het weer is mooi en we zijn met zijn allen naar het strand geweest. De baasjes hebben gegeten in een paviljoen en iedereen vond mij erg aardig. Ik werd constant geknuffeld dus ik vond het erg leuk. De grote honden en het baasje en de baasjes van Ayla gingen op het strand lopen en zwemmen brrr. Ik mocht niet mee en ik vind dat niet erg hoor, ik heb heerlijk geslapen onder het tafeltje.

19 juni 2009

Vandaag kwam mijn grote zus Ayla een paar dagen op de camping staan. Dat is wel erg gezellig. Ook zij is heel voorzichtig met me. Zij en mamma springen steeds over het hekje en ik moet erachter blijven.

18 juni 2009
Vandaag zijn we op vakantie gegaan naar Zeeland, met de caravan. Toen we op de camping aan kwamen, werd ik zomaar aan de heg vastgebonden. Ze gingen de caravan neerzetten en er een tent voor zetten. Toen kwam er nog een raar hek omheen te staan en daar werd ik toen in gezet. In de voortent kwam mijn bench te staan en daar moest ik in slapen, terwijl mamma en Dayka 's nachts in de caravan mochten slapen. Zeg nou zelf dat is toch niet eerlijk?

15 juni 2009
Vanmiddag bij mijn broertje Kay geweest. De tuin was daar niet echt geschikt om te gaan rennen en vliegen. Ik heb me daar dan ook keurig gedragen en ik was eigenlijk wel onder de indruk hoe groot hij al was. Hij luisterde ook al heel erg goed, iets wat ik nog wel eens niet wil doen.

14 juni 2009
Ik ben vandaag weer gewogen en ik weeg nu 14 kilo. Verder niet zoveel te beleven, want het regent en dan kan ik niet in de tuin. Wel kan ik in huis de boel op stelten zetten en dat doe ik dan ook. Ik kan nu ook al bij de tafel en alles wat op de stoelen ligt kan ik ook bij. Ik sleep alles achter de trap en sommige dingen probeer ik stuk te maken. Dat mag niet zeggen ze, maar ik heb er lekker lak aan.

12 juni 2009
Nu ben ik vanavond naar mijn vader geweest. Ook daar heb ik geprobeerd om alles op stelten te zetten, maar hij vind kinderen eng. Dus dat lukte niet helemaal. Toen heb ik de mensen maar bezig gehouden met mijn capriolen en ik heb heus wel gezien dat Yolanda mij erg leuk vond.

11 juni 2009
Vandaag naar Ingo geweest. Ik vond hem hartstikke leuk en hij mij ook. Maar we mochten niet eens helemaal uit ons dak gaan, want dan ging het volgens onze baasjes te hard. Hadden ze Ingo eindelijk plaats gestuurd ging ik hem lekker weer uitdagen zodat hij weer met me kwam spelen. Toen ik in de bench moest heb ik de hele wereld bij elkaar geschreeuwd, want ik was absoluut niet moe. Na dit anderhalf uur volgehouden te hebben mocht ik er eindelijk uit, maar ik mocht alleen een plasje doen en toen moest ik er weer in. Na weer een poos gegild te hebben kreeg ik eten en toen ben ik in de keuken in slaap gevallen, want daar was de vloer lekker koud. Erg lang was dat niet, want ik wilde weer spelen. ’s Avonds ben ik toen maar tussen de andere honden in gaan slapen want toen was ik echt versleten.!!! En later in de auto was ik zo onder zeil, dat ik niet eens meer wakker werd toen we thuis kwamen. Ik werd zo mijn bench ingeschoven en ik sliep door tot de volgende morgen.

10 juni 2009
Ik ben gisteren naar mijn kleine zusje (Kruimeltje of Bodhi) geweest. Zij dacht dat ze nog bij mamma kon drinken, want dat was ze niet vergeten. Nou ik wist natuurlijk wel dat, dat niet ging. We hebben heerlijk gespeeld, maar ik werd toen ik het ging winnen van die kleine spinnenkop in de bench gedaan, omdat we zogenaamd te druk werden en niet voorzichtig genoeg met onze poten. Ik weet niet waar het op slaat, maar ja ik heb dan toch echt niets in te brengen en wordt gewoon in de bench gestopt. Toen we thuiskwamen merkte ik toch wel dat ik erg moe was en toen heb ik de hele middag geslapen. Morgen gaan we naar mijn oudere broer Ingo toe, maar ik heb al begrepen dat de bench weer mee gaat, want ook daar mag ik me niet te druk maken. Ik vind het kinderachtig hoor!!!

9 juni 2009
Ik ben vandaag bij mijn zusje Bohdi (Kruimeltje) geweest. Nou zo'n kruimel is ze niet hoor. Ze kan mij aan met spelen, zolang ze nog niet moe is. Maar ik heb het voordeel dat ik veel met mamma speel, dus op den duur won ik het toch van haar!!!
Ook hier mochten we weer niet onbeperkt spelen, maar deze keer moest Bohdi in de bench omdat we anders te druk werden. Ik snap niet waar die mensen zich mee bemoeien!!!
Maar we trekken toch aan het kortste eind en dus gingen we maar slapen.
's Avonds was ik toch wel heel erg moe, dus misschien hadden ze wel gelijk.

7 juni 2009
Ik ben nu ruim 10 weken en al ruim 13 kilo. Ik eet alles wat me voor gehouden wordt of het nu de reguliere brokken en hamburgers zijn of een stukje banaan, tomaat of kaas. Ik spring huizenhoog als ik ruik dat zoiets lekkers gegeten wordt door het baasje.
Ook probeer ik alles uit wat er in de tuin groeit en de kleine afgevallen appeltjes zijn ook niet veilig voor me. Het vrouwtje loopt de hele dag te ruimen, want ze vind het niet goed voor me dat ik die leuke kleine dingetjes eet, maar ik vind ze lekker en ren dan hard weg als ze het ziet. Ook kruip ik steeds op de bak waar de olijfboom in staat en als ze me er dan uit willen sturen, doe ik net of ik er niet meer af kan. Vanmorgen hebben ze er toch een hekje omheen gezet, dus dat is balen!!!
Mopperen ben ik totaal niet van onder de indruk en ik geef heel vaak een grote mond terug. Ik ben echt een dondersteen zegt het vrouwtje.
Ik ben nog steeds niet helemaal zindelijk. Ik moet zeggen ze doen hun best om het me te leren, maar als ik druk aan het spelen ben, ga ik echt niet eerst naar buiten, maar dan zet ik mijn kont neer waar ik toevallig ben. Soms gaat het de hele dag goed, maar als ze even niet opletten dan doe ik het snel op de krant. Ze durven hem lekker nog niet weg te halen, want ze zijn bang dat ik dan overal ga plassen. 's Nachts doe ik natuurlijk niets in de bench, want dan moet ik er zelf in liggen en daar heb ik geen zin in. Ik slaap meestal tot ongeveer half zeven, maar dan moeten ze wel opstaan. Ik hoef eigenlijk helemaal niet zo hard te roepen, maar zodra ik begin te piepen dan komt het vrouwtje direct. Alleen lukt het niet als ik vroeger al ben uitgelaten en weer terug de bench in moet en ik ga dan piepen, dan geloven ze me niet en daar hebben ze eigenlijk wel gelijk in, dus dan hou ik mijn mond maar.
Verder hebben ze een tuigje voor me gekocht die ik om moet als ik in de bolderkar moet, zodat ze me goed vast kunnen binden. Ik vind het nog niet echt leuk, maar ik blijf wel keurig zitten.
Ik moet sinds vandaag ook over een loopplank lopen om de auto in te gaan. Dat wilde ik eerst niet doen doodeng!!! Maar ik heb het voor elkaar gekregen, dat ze er allemaal koekjes op leggen en die ga ik natuurlijk wel even opeten en dan ben ik ineens boven of beneden. Dan valt het eigenlijk wel mee.

13 mei gingen we voor de levershunt test en iedereen kwam goed uit de test behalve ik. Iedereen viel van zijn stoel af van verbazing en niemand wilde het eigenlijk geloven maar helaas... De verhalen dat een pup met levershunt een achterblijvertje is, klopt echt niet, want dat ben ik absoluut niet. Ik ben een flinke pup van 8 kilo als ik 7 weken oud ben en ik ben een druk meisje die echt geen zielige indruk maakt.
28 mei moest ik weer nuchter zijn voor een echo en nogmaals werd bevestigd dat ik levershunt had. Ik moest van de professor gewoon blijven eten en ik mocht ook alles gewoon doen. Ik ben dan ook nu nog niet ziek, maar als ik niet geopereerd wordt word ik wel ziek en dan kan ik niet oud worden. Nou gelukkig houden mijn baasjes veel van me en ze gaan de operatie voor me betalen. Ik krijg deze week te horen wanneer ik geopereerd moet worden, maar voor die tijd gaan we nog met zijn allen op vakantie.

25 maart 2009
Vandaag ben ik geboren met nog 3 zusjes en 4 broertjes. Ik heb wel voor de nodige commotie gezorgd, want mamma had 1½ uur persweeën voordat ik besloot om er uit te komen. Iedereen was een soort in paniek en de dierenarts was al onderweg om te komen kijken toen ik geboren werd. Toen ik ter wereld kwam, zei het vrouwtje: "Jij mag bij ons blijven!" Daarna zei het baasje: "Dit staat op de film, dus ik heb bewijs". Vanaf dat moment hebben ze eigenlijk alleen maar gediscussieerd of ze het nu wel of niet zouden doen, maar al snel was de kogel door de kerk en ik mocht blijven.
We groeien allemaal als kool en voor de gewichten en het algemene dagboek moet iedereen maar kijken bij het dagboek van het B-nest.