windvaan Over ons  
 
 
Amore_Amore_da_Luna_Chiara Dayka_van_de_Bollenhoek
Amore Amore da Luna Chiara Dayka van de Bollenhoek

Mag ik ons even voorstellen. 

Wij zijn Ruud en Ineke Cohen Rodrigues - van den Heuvel en hebben al 31 jaar Berners. 
Ik (Ineke) heb zelf 3 jaar in Zwitserland gewoond en daar was ik verliefd geworden op de Berner. Wij hadden er diverse in ons dorp Wasen im Emmenthal rondlopen en ik vond ze erg lief en mooi. Dus zodra we de mogelijkheid hadden om een hond te nemen was de keus niet moeilijk. Het moest een Berner worden!!! 
Ruud was weliswaar opgegroeid met boxers, maar hij ging al snel overstag. We hadden ons dus opgegeven om op de wachtlijst te komen en lid geworden van de vereniging. Nou dat viel tegen, want na bijna 2 jaar waren we nog steeds niet aan de beurt. Toen kwamen gelukkig onze Zwitserse vrienden bij ons en zij gingen voor ons in Zwitserland speuren. In het voorjaar 1976 konden we naar Wasen vertrekken om een Berner op te halen. Het was een teefje Quina von Burghöltzli genaamd. Het was een leuk hondje en het eerste wat ze deed toen ze in Bergambacht aankwam was een duik tussen het kroos nemen. Ze werd eruit gevist en ze heeft nooit meer geprobeerd of ze kon zwemmen. Helaas werd Quina slechts 6 jaar en moesten we haar laten inslapen omdat ze zeer zwaar spondylose had. 
Intussen had Barry onze tweedehandshond zijn intrede gedaan in ons huis. Hij heeft nog wel van Quina geleerd dat het heel normaal is om overal mee naar toe te gaan en dat ook vakantie heel leuk is. Helaas bleef hij niet zo lang bij ons want hij kreeg het aan zijn nieren. Voordat we de moeilijke beslissing moesten nemen, heeft hij eerst nog even genoten van Banjer. Dit was een heerlijke reu, die overal mee kon spelen. Of het nu een emmer of een pvc buis was maakte niet uit hij kon ermee voetballen. Hij gooide alles hoog in de lucht. Hij had echter nog een probleem en dat was dat hij alles opat van elastieken van de postbode tot en met tennisballen. Dit is hem al vrij vroeg bijna fataal geworden, want er kwam een kwart tennisbal in zijn dunne darm klem te zitten en daar moest hij aan geopereerd worden. Hij kreeg namelijk ook nog buikvliesontsteking en moest elke dag 3 weken lang een antibiotica prik halen bij de dierenarts. Of dit misschien de reden is geweest, we zullen het nooit weten, maar ook hij kreeg het aan zijn nieren en werd ook niet ouder als 6 jaar. 

Daarna kwamen Anka en Jentl v.d. Bernerhoeve bij ons wonen. Anka is bijna 12 en Jentl is 8 1/2 jaar geworden. 

Nu zijn we weer in het bezit van 2 heerlijke honden. Dayka van de Bollenhoek en Amore Amore da Luna Chiara en met de laatste hopen we volgend jaar voor het eerst een nestje te krijgen. 

We hebben altijd heel kritisch gekeken naar onze honden en willen alleen met heel erg goede en vooral gezonde honden verder gaan. Met Amore denken we zo ’n hond te hebben. 

Onze honden worden heel sociaal opgevoed en zij gaan overal mee naar toe. Vakantie geen probleem, ze liggen los bij de caravan en blijven keurig liggen. Natuurlijk hebben ze dat moeten leren als pup. Maar meestal waren ze binnen enkele weken al met ons mee op vakantie. Als ze klein waren natuurlijk nog niet zo ver, maar later hebben ze half Europa wel gezien en er zijn diverse buitenlanders zelfs Japanners en Chinezen, die met foto’s van onze honden naar huis zijn gegaan. De Zwitserse bergen zijn bij de honden wel favoriet, maar een duik in de zee versmaden ze ook niet.

Bellezza di Jimat

Bellezza

We hebben nu drie honden. Bellezza is geboren op 23 maart 2009.
Bij de levershunttest kwam er helaas uit dat ze levershunt heeft. Gelukkig heef geen van de andere puppen het. Volgens de professor kan ze geopereerd worden en dat gaan we dan ook doen. Het is helaas wel een heel zware operatie !!! We wisten van zowel Jimat als van Amore niet dat het in de lijn voorkwam. Maar we zijn wel blij dat we de test, die helaas nog niet verplicht is bij de VBSH, gedaan hebben, zodat we vroeg geconstateerd hebben dat ze het heeft. Men denkt nl vaak dat het een pup moet zijn die achterblijft als hij/zij levershunt heeft, maar dat is absoluut niet zo. We gaan een dagboek bijhouden van Bellezza, onder haar naam.